Antagen!

Hallå allihopa! Vi har varit riktigt usel på att uppdatera nu ett tag. Förhoppningsvis kommer det bli bättre, men som det är nu har vi fullt upp med annat, tyvärr.

Jag har iaf fått ett brev från Strömsholm och kan med ett stort leende på läpparna säga att jag är preliminärt antagen dit! Det ska bli så roligt, tänk vad mycket jag kommer att lära mig och vilka otroligt fina och välutbildade hästar jag kommer att få rida. Det här är verkligen min dröm, att få jobba med det underbaraste djuret som finns! Jag kom in med 235 poäng, och den somhade lägst poäng av alla som kom in hade 195, så lite marginal var det.

Med Alice och Dessy så går utvecklingen bara framåt, de lär sig något nytt varje dag. Alice har börjat gått riktigt stadigt i formen i alla gångarter nu och är verkligen possitiv till arbete. Igår hoppade vi och hon skötte sig verkligen exemplariskt. Något stopp vart det, men det var mitt fel. Annars flöt allt bara på.

Till helgen ska jg rida för Mattias Jönsson. Jag ska börja träna hoppning för honom nu. Har hittils bara hört bra saker om honom, och jag hoppas att det håller i sig :)
Till veckan ska vi dressyrträna för Anna Bäckström tror jag hon hette.
Känner att vi verkligen har kommit igång med träningen nu, det är så roligt :D

Vi debuterade 90 cm nu i april också. Gick väll helt okej. Här kommer tre bilder från tävingen :)


Ännu mer Svar på tal...

Fick en fråga om jag kommer att ta med mig min egna häst ifall jag kommer in på Strömsholm.

Självklart kommer jag ta med henne dit. Åker inte utan henne. Hon betyder allt för mig och jag skulle aldrig klara mig utan min underbara lilla Alice. Jag kommer då få enorma träningsmöjligheter där nere efter skoltid med henne för skolans tränare. Det skulle bli hur bra som helst!

Hoppas du fick svar på din fråga, anonym...

Har iaf varit i stallet nu på kvällskvisten. Red Alice först en stund och sen Dessy, båda skötte sig riktigt bra! Dem är så dktiga våra hästar.
Imorgon ska underbara Anna ta hand om Alice eftersom jag måste plugga. Hamnade lite efter då jag var på Strömsholm nåra dagar.

ha de kung sålänge! Puss

/Linnea

Svar på tal

Fick en fråga av Maria som undrade vad jag gjorde nere på Strömsholm så jag tänkte svara på det nu.

Det är nämligen så att jag har sökt till Strömsholms Ridsportgymnasium. För någon vecka sedan fick jag brev från dem där det stod att jag var antagen dit för att göra ett ridprov. Man kommer alltså inte in på bara betygen utan man måste också göra ett ridprov där man betygsätts. Om du får IG på ridprovet har du ingen som helst möjlighet att komma in, men får du G,VG eller MVG har du stor chans att komma in.

Det här året var det över 200 personer som hade sökt in, men bara 60 st blev uttagna till ridprov. Och jag hade turen att vara en av dem. Om man får VG, eller MVG på ridprovet kan du få så kallade extrapoäng som gör att man har större chans att komma in.

På ridprovet fick jag VG, vilket jag är väldigt nöjd med! Jag har under de senaste månaderna försökt förbättra, min sits, skänkel och hand, och det känns som att jag har lyckats. Men jag ska fortsätta kämpa och bli mycket mycket bättre.

Det skulle verkligen vara en dröm att få utbilda sig på Strömsholm, och det känns som att det inte är jättelångt bort nu. Eftersom jag fick VG på ridprovet fick jag 30 extrapoäng som läggs på på mina betyg, vilket gör att jag har bättre chans att komma in än någon som fick G. Och jag hoppas verkligen att jag kommer in, det skulle vara så himla kul!

Här kommer lite mer bilder där nerifrån. Dock så är de tagna med mobilen, men man ser iaf vad det är för något :)















Ha de bra!
/Linnea

Bilder från Strömsholm

Här kommer lite bilder från Strömsholm. Har mer också, men det får bli en annan dag =)

















Kram Linnea

Hoppning

Hallå!

Ber om ursäkt för USEL uppdatering på bloggen. Men jag känner att jag inte alls har tid att uppdatera flera gånger om dagen. Skolan och Alice går före. Sen får jag se vad jag hinner med där emellan. Så jag bloggar iaf då jag hinner.

Ikväll var det iaf hoppning på schemat. Invigde moppen idag också så jag tog den till stallet direkt efter skolan.
Vi ställde upp lite sockerbitshinder i ridhuset. Jag hoppade först Dessy sen Alice. Både var superduktiga!

På söndag äre dags för tävling. Har anmält mig och Alice till 90 cm. Det ska verkligen bli roligt att hoppa lite mer seriöst.

Idag har jag även skickat iväg min dressyrsadel då jag tycker att den inte ligger speciellt bra på Alice. Så det var lika bra att få iväg den. Någonting framöver ska jag kolla efter en dressyrsadel också, men det får blir framåt sommaren.


Nu ska jag iaf ta en dusch innan jag ska sova.
Imorn kanske de kommer lite bilder från strömsholm också.

Hare bra så länge, puss.





Bildbomb

Hej alla

Har tagit en break från det här med bloggen, varit bortrest lite, och så har skolan varit hemsk, sjukt mycket att göra. Men jag ska nu ta tag i allt, både skolan, bloggen och hästarna såklart. Dom har jag alltid under kontroll, men att samtidigt kan bli svårt ibland, men ska somsagt göra mitt bästa, både här på showriders och på min egna blogg http://hannarumm.blogg.se :)

Just nu sitter jag hemma och pluggar lite företagsekonomi och försöker bli frisk, haft lite feber:/ Senare idag blir det stallet, och Linnea har åkt ner till Strömsholm för att göra antagningsprov då hon blivit antagen dit, så jag ska ha både Dessan och Allsan några dagar. Alla måste önska Linnea lycka till också! Tufft motstånd då hälften kommer att sållas ut, men jag tror hon fixar det:)

Har inte så mycket att berätta för tillfället, så blir en lite bild bomb på min älskade istället, inte lagt upp så jättemycket bilder på henne faktiskt. Kan ju bara nämna också att i lördags hoppade vi, gick sådär, och igår joggade vi ute lite, och tränade på galoppen, och hua vad fin hon börjar bli, samlar sig och går i form, härlig känsla!

Ha en bra dag, hörs senare:)

/Hanna

(Klicka på de små bilderna:)

Våren 2010


   



   



   



Hösten 2010


   

Vintern 2010


   



   

Vintern 2011 + vår 2010 och höst 2010


   

RSS 2.0