Träningen igår..

Shabba!

Förlåt att jag inte uppdaterade om hur träningen gick igår, men jag gick och la mig direkt då jag kom hem. Hade så fruktansvärt ont i ryggen och i höften. har fortfarande lite ont men ändå inte lika mycket som igår.

Iallafall så gick träningen sådär igår. Hon kändes spänd och ville inte riktigt komma till arbete. men på slutet kändes hon helt okej iaf. men någon film blir det inte, blev inga bra filmer.

Då jag kollade igenom kameran hittade jag nåra bilder på alice från förra helgen. Tänkte lägga upp dom nu :)








Länge sen sist..

Hallå där ute!

Nu var det ett tag sen vi upptaterade men det har varit mycket nu ett tag. Jag har haft massa prov och Hanna har varit bortrest. Sen har min medryttare slutat också så nu har jag ännu mindre tid att göra annat. Blir lite kämpigt nu ett tag men det borde lösa sig ganska snart.

Alice har fått lite vila och har nu blivit en riktigt pigg häst. Ganska kul faktist, haha. Nu har vi kommit igång igen och det går bara framåt. Hon har börjat gått väldigt stadigt i formeno och allt känns riktigt bra! Ikväll ska vi träna för Marita, det var också några veckor sedan. Tänkte ta med mig pappa så han kan filma, så om jag är nöjd över hur det gick lägger jag upp filmen, men bara ett kanske :)

Nu ska jag fortsätta jobba med No:n. Sen har jag bara en lektion kvar innan jag slutar.
Hörs senare ikväll. Puss!




Ännu mera snö..

Hej på er!

Jag håller på att bli galen på den här snön. Det kommer ju bara mer och mer då man äntligen tror att det ska bli vår. Är så sjukt less på vintern nu, vill bara vakna upp imorn och se att det är sommar. Men hur stor sannolikhet äre att det blir så, absolut ingen!

Jag har iaf nyss vaknat. Har precis käkat lite frukost och klätt på mig. Nu väntar jag bara på att mamma ska bli klar, sen ska vi övningsköra :)
Efteråt blir det stallet. Ska mocka och fixa åt Dessy idag också, Hanna är nämligen bortrest. Får se om jag tar mig en ridtur på Dessan också. Uppdaterar om det sen.

Slänger in gårdagens ridoutfit också.




Ridbyxor - Back2back
Ridstrumpor - Kingsland
Ridstövlar - Tretorn
Jacka - Actica
Kofta - Cubus

Skärpning!

Nu har vi varit väldigt dålig på att uppdatera, förlåt så mycket för det! Jag lovar att det ska bli bättre.

Just nu sitter jag iaf och kollar på CSI Miami på tv. En kvinna blev precis knivskuren i halsen, uuuusch!
Det blev inget stall för min del idag. Min medryttare fick ta henne. Jag behöver paus från stallet ibland just för att jag inte hinner med mig själv och pga andra saker som jag inte tar upp i bloggen. Dessutom har jag mycket i skolan så då kan jag behöva lite avlastning ibland :)

Åkte istället till min kusin och var barnvakt åt deras lilla söta tjej. Hon är verkligen världens snällaste unge, sötaste för den delen också :)

Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder sedan i somras bara fatt jag längtar så sjukt mycket till den!!!









Mirrors

Hallå!

Blev inget stall för min del idag då skjutsen krånglade. Men eftersom Alice har tappat en sko så skulle hon ändå vila. Jag tror att hon ska få ta det lugnt den här veckan så blir det som en kort och sen vintervila. Det blir alltså ingen ridoutfit idag heller, och inte resten av den här veckan. Som det ser ut nu iallafall.

Imorgon ska Cecilia komma och slå på skon, vet ännu inte vilken tid men hon skulle höra av sig. Tycker synd om Alice. Hon är öm och haltar lite, Stackarn.

Ikväll blev det istället filmmys. Såg filmen Mirrors. Jag tyckte den var ganska bra, men riktigt äcklig. Inte är det speciellt mysigt då någon får käken avdragen eller. Usch säger jag bara! Den hade också ett riktigt dåligt slut, som de flesta filmer har.

Jag har ju köpt ett schabrak från märket John Whitkaker som skulle ha varit klar på broderingen idag. Men brodyrlappen vad borta så det var inte klart. Längtar verkligen tills det kommer, jag tror det kommer bli riktigt snyggt på hjärtat mitt.

Såhär ser det ut fast i rött:



Skipper träning

Hej igen, hoppas ni har haft en trevlig kväll:)

Tänkte berätta lite om gårdagen, red både Skipper och Dessy.

Skipper och jag började med en uteritt, vi red övre, runt ridskolan. Det märks att de hästarna inte får vara ute alls lika mycket, då han blev väldigt taggad. Vi tog nån galopp och självklart var det roligt då, men i slutet när jag hade tänkt att vi skulle skritta och ta det lugnt, så ville han inte alls koppla av.. Men jag förstår han ändå. Vi gick sedan in i ridhuset en sväng, och då jobbade vi mycket galopp, och en del galoppombyten. Vi har inte ridit så mycket galoppombyten i träningsgruppen, och Skipper har inte full koll på det, och inte jag heller för den delen;) Men det gick faktiskt bra, fick in känslan och fick till många fina byten! Jag måste träna mer på det, men det var verkligen härligt att få in just den där känslan.. Så jag är nöjd! 

Efter passet med Skipper och en del skötsel och mys, så promenerade jag till stallet och gjorde ordning Dessan. Jag och Linnea tog en galopptur. Dessy skötte sig också utmärkt. Har som jag sagt förut haft det lite jobbigt med galoppen, hon blir öppen, stor, springig, fattar fel och bryter galoppen, men det var inget sånt igår, så är helnöjd! Visserligen brukar jag inte jobba form när vi är ute och galopperar just för att hon bara ska få känna själv vad hon klarar, och det brukar oftast bli lite hetsigt, just för att hon inte haft styrkan. Men nu samlade hon som upp sig själv utan att jag höll i henne nått, så träningen börjar äntligen löna sig ordentligt!!:)

Blev ett ganska långt inlägg, så nu ska jag försöka runda av, men det finns så mycket man vill skriva och berätta, är hur kul som helst när det går framåt!

Nu blir det film, och sen sova. Skola imorn.. Hur som helst, gonatt!

jag och älskade skipp förra veckan

Nu är det nog..

Hej.

Som ni ser har Linnea redan gjort ett långt inlägg angående gramantygeln för att få de funderande att förstå, så vill egentligen inte lägga så mycket mer energi på det, men måste få försvara mig själv lite och också förklara lite:)

På bilderna är det första gången som Dessy rids med graman, och det var enbart för att testa. Jag har ridit med graman tidigare på andra hästar och jag vet hur man använder den. Och anledningen till att jag red med gramantygeln denna gång var absolut inte för att tvinga ner henne i form, då hon redan kan det alldeles utmärkt ändå! Dessy är mycket stadig i sin form för att vara 5, och det har den varit i stort sett enda sen jag red in henne. Så hon blev absolut inte nedtvingad i form detta ridpass. Jag ville däremot använda den för att se om hennes galopp kunde bli mer samlad då hon har lite promblem med det. Gramanen skulle hjälpa mig att hålla ihop henne och att jag då samtidigt skulle kunna driva henne framåt, då hon dessutom är lite lat. Det här arbetet har jag jobbat med länge, men aldrig med graman, och därför testade jag för att se om det blev bättre, vilket det dels blev. Men jag har inga som helst planer på att rida med graman regelbundet utan använda den som en hjälp lite då och då, för det är ju faktiskt en hjälptygel, inte en "nu-ska-jag-plåga-min-häst-tygel", då skulle jag aldrig ens röra den. Älskar min häst högst över allt och skulle aldrig göra något som skulle vara fel för henne.. 

Jaja, vill inte ha några konflikter, men självklart har ni rätt att fråga när jag lägger ut bilder öppet, men att man då kanske kan ta frågorna till en längre nivå istället för att bara dömma, framför allt då vi inte har bloggat länge och ni inte vet särskillt mycket om våra hästar. Sen så tycker jag att man ska stå för vem man är! Fegt att vara anonym. Jag kan ju knappast vara det, och ändå sitta och ta emot kritiska kommentarer. Vågar ni inte ta kritiska svar tillbaka eller? Men hur som helst vill jag släppa det här nu, är inte så att jag ångrar mig eller så, var ett vanligt ridpass i mina ögon, no big deal:)  

Skriver mer senare, ska berätta lite om mitt ridpass med älskade Skipper igår. Puss

/Hanna

tog av stumpan gramanen efter passet, och ser inte ut som att hon har lidit
alltid lika nöjd min åsna!:')


Att använda hjälptyglar

Det blev väldigt mycket disskusioner om det här med att rida med graman/hjälptyglar. Skrev ett inlägg tidigare ikväll, men får väl bli ett till om detta då vissa inte fick riktigt klart för sig varför vi använder det.

Alla har olika åsikter om när och varför man bör rida med hjälptyglar. En del är helt emot det medans vissa ser det som ett hjälpmedel under en kortare tid. Jag tillhör det andra alternativet.

Det finns olika sorters hjälptyglar. Den jag använder mig av vid de tillfällen jag använder hjälptyglar är som ni kanske förstår gramanen. Jag tycker att graman är bra på det sättet att den går att släppa efter då du sitter på hästen väldigt lätt. En snodd t.ex. är svårare på det sättet eftersom hästen oftsast jobbar mer mot den än med den.

Sist jag tränade dressyr för Marita använde jag gramanen för att få in en jämn takt i den förvända galoppen. Vi har precis börjat med detta och kan då behöva lite hjälp. I sådana tillfällen tycker jag inte att det är fel att använda graman.
Däremot de som använder graman för att pressa ner hästen i form bör nog ta sig en tankeställare.

En korrekt form ska komma bakifrån. Om man spänner åt gramanen för mycket tvingas bara hästen på huvudet och trampar inte under sig korrekt. Då jag rider med graman har jag den ganska lös, egentligen bara som ett stöd. Den finns bara där som en hjälp. Alltså tvingar jag inte min häst att "gå i form" utan nvänder den alltså av andra anledningar.

Jag kan hålla med de som är emot att använda graman på unghästar, men ändå inte. Det jag vill få fram är att man inte ska lära hästen att gå i form med hjälp av en graman utan lära den på rätt sätt från början. Enligt mig ska man inte använda graman om hästen har svårt att gå i form, utan för att få andra saker att fungera.

Både Alice och Dessy kan gå i form utan problem, så det är inte alls därför vi använder graman, utan av andra anledningar som jag också skrev i det förra inlägget. Det handlar alltså inte om att de har svårt att söka sig neråt. Varken jag eller Hanna skulle tvinga våra hästar ner i form, det är inte rätt mot hästen.

Hoppas alla fick klart för sig hur jag tycker/tänker utöver detta. Om ni nu har mer åsiker och funderingar får ni gärna ställa dom, men våga gärna stå för vem du är, annars kan du lika gärna låta bli att kommentera.


Nu ska jag slå på en film och sedan sova. Godnatt och sov gott.
Kram Linnea

Svar på kommentar

Fick nyss en fråga om varför Dessy rids med graman på bilderna. Det finns flera olika anledningar till det.

Jag tycker inte att det är något fel med att rida med graman bara man inte gör det för ofta och att man använder den på rätt sätt. En graman kan vara till hjälp i många lägen. Men om man inte vet hur man använder en graman kan den göra mer skada än nytta.

Jag brukar ibland (väldigt sällan) rida på graman på Alice för att hon kan kan vara riktigt tjurig ibland. Och då menar jag inte lite tjurig heller. Vissa dagar tar det 40 minuter innan vi kan komma till arbete. Jag använder den också ibland för att Alice har krånglat lite med galopperna nu på slutet. Tagit fel galopp och bara velat springa ifrån arbetet. Då tycker jag att det kan vara bra att ta hjälp av en graman istället för att behöva tjaffsa. Men det är min åsikt och självklart har inte alla samma åsikt som jag.

Hanna har aldrig ridit Dessy med graman förut, men hon tänkte prova att rida med den en gång för att få till galoppen. Det har ingenting att göra med Dessys form eller så. Hon är inriden för lite mer än ett år sedan ungefär och kan behöva få lite mer framåtbjudning ibland, så det var också därför hon reds med det.

Men nu vet den anonyma som undrade iallafall.

Kram Linnea

Tappsko

Hallå!

Åkte till stallet efter jag varit hos farmor runt tretiden ungefär. Hanna och jag red ut påengång. Vi red bort mot Kvarsätt. Efter ett tag vek vi in på en liten mindre väg som inte var nyplogad. Vi tog en galopp för att hästarna skulle få jobba lite, men det var inte superbra underlag. Iallafall så på slutet av vägen så ropar Hanna på mig och säger att hon ser en sko i snön, och självklart är det min lilla tjej som tappat den.

Snacka om att jag blev less. Hovis var och slog på en sko som hon hade tappat igår, och inte ska väll samma sko lossna dan efter eller?!?! JO TYDLIGEN! Hon måste ju trampa över ganska mycket, så hon kliver av sig den. Jag ser då ingen annan anledning. Menmen, det är väl sånt man får ta. Men lite smått irriterad blir man allt.


Dagens ridoutfit då, jo den fick bli ganska enkel. Här har ni den :)



Ridbyxor: Treadstone
Ridstrumpor: Kingsland
Ridstövlar: Tretorn Advance
Hoodtröja: (South West, skoltröja)

Sen då vi red hade jag täckvästen på mig också, samma som igår alltså. Men tyckte inte den behövde vara med på bild.

Kram Linnea

Strålande sol

Godmorgon!

Jag och Hanna har precis fått i oss lite frukost såhär på morgonen. Just nu håller vi på att göra oss iordning. Hanna ska till Kungsnäs och rida Skipper. Jag ska till min kära farmor och fira henne, hon fyller år idag.
Efter det åker jag antagligen till min lilla Alice. Är riktigt sugen på att ta en härlig galopptur i det otroligt fina vädret!

Hoppas alla får en bra dag i solen :)

Kram Linnea


Ridoutfit 11/3 Linnea





Ridbyxor: Back2back
Strumpor: Pikeur
Stövlar: Tretorn
Hood: Cubus
Väst: Northbrook

Dagens ridoutfit

Hallå där ute!

Jag tänkte börja med en ny grej här på bloggen. Det är många som brukar göra inlägg med vilken outfit dom har för dagen, men det är dock inte speciellt vanligt på hästbloggar. Så jag tänkte att det skulle vara lite kul att göra något liknande fast ändå inte likadant, alltså dagens ridoutfit.

Med det menar jag att jag kommer lägga upp bilder här på bloggen med vilka ridkläder jag har på mig för dagen. Det är inte såkert att detta redovisas varje dag, men jag ska försöka göra det så ofta jag kan. Dessutom får man inte glömma bort att jag inte rider precis varje dag heller.

Alice har en medryttare som rider 1-2 gånger i veckan + att Alice också vilar 1-2 gånger i veckan beroende på vad vi gör varje vecka. Men så ofta jag rider ska jag försöka uppdatera detta. Jag kommer också skriva vilket märke eller vilken affär jag har köpt grejerna ifrån.

Dagens ridoutfit börjar från och med idag, så ni får se det i nästa inlägg.

Kram Linnea.

Hoppla pålle!

Hallå alla:)

Nu är jag och Linnea hemkommen från stallet, och dagen har inte varit lika lång som tidigare dagar, men vi har ändå fått mycket gjort! Dagens ridpass tillbringade vi i stallets paddock, hoppning stog på schemat! Är väldigt nöjd över dessy, hon hoppade fint. Just nu känns det som att det enda jag fokuserar på i hoppningen är att hitta en bra sits och att känna mig tryg med dessy, eftersom att jag varit hopprädd ett tag nu. Men det känns riktigt bra efer dagens pass! Hoppade 90 cm, som är helt okej. Nått som jag och dessan måste träna på är vänstergaloppen, både fattning och att hålla galoppen, hon är fortfarande lite svag där. Men det är bara att öva:)

Linnea får komma med sin analys av dagens ridpass i nästa inlägg, för vi ska kila iväg nu. Ikväll blir det lite umgänge med folk:) Men vi uppdaterar senare. Puss

/Hanna

har ingen bild från dagens ridpass, så lägger ut en bild på linnea och min dess!


Hissar

Godmorgon på er alla.

För någon vecka sedan köpte jag ett nytt Pessoaschabrak. Jag har ju ett sen tidigare också, men då det var rea på Equeen passade jag på att köpa ett nytt för att jag tycker dem är så bra. Schabraken är sjukt bra enligt mig. De har bra tryckfördelning och tyget är i bra kvaltié som inte blir urtvättat och fult efter ett tag. Jag kan starkt rekommendera dessa, de är helt klart värda priset som ligger runt 800 kr beroende på vart man köper dem.
Här i sundsvall kan man köpa schabraken på Grafströms och ibland finns dem också på Equeen.
Annars går de också att köpa på internet.

Kram Linnea.


Videoupdate

Videoblogg från igår. Dessan får en dusch:) haha Adrian får sig också en liten dusch..

/Hanna o Linnea

Hv polo

Halloj:)

Onsdag idag, och vädret är inte lika bra som det varit sista tiden.. Så idag blir det stallet på eftermiddan, Dessy ska få vila halvt, tänkte eventuellt longera en liten stund:) Idag på dan så ska jag vara med linnea. Hon kommer hit om ett tag, och vad vi hittar på får vi se.

Sitter och kikar på hästprylar, nörd som man är, haha.. Har hittat ett schabrak som jag funderar starkt på att köpa, det kommer från horze. En ny hjälm är jag också sugen på att köpa ny. Tror inte att min nuvarande hjälm skulle hjälpa sådär väldigt mycket om jag ramlade av och slog huvudet, då jag ramlade av i somras och fick hjärnskakning med den, haha:') Lite för lat för att byta ut den. Gillar den! Men som sagt, säkerheten går först, så måste hitta en ny. Några förslag på bra och snygga? Till sist har jag hittat en dösnygg pike på hööks, från det är nya märket hv polo. Har bara kikat på schabraken tidigare och tyckt sådär om dem, och likaså om kläderna, men tokgillar verkligen den här! Lite dyr för en kortärmad modell möjligen, men jag tror kanske att det är värt pengarna. Men vi får se.

Nu ska jag hoppa in i duschen och vänta in linnea, hörs lite senare:)

/Hanna

Bilder

Hallå:)

Hannis här. Som Linnea skrev så har vi fotat lite idag. Har redigerat en del bilder som jag tänkte slänga upp nu, hoppas ni gillar dom.

Är jättenöjd över Dessy idag, hon var kanonfin, lite lat som vanligt dock. Red med graman, vilket jag aldrig brukar göra, men hon gick fint på den, men kommer inte rida med den ofta, lite ibland sådär:) Vad tycker ni om gramantygeln? Jag tycker att den är bra, sålänge man kan rida ordentligt med den! Har man inte ridit mycket med den ska man nog ta det lite lungt i början, då den är ganska hård.

Jaja, linnea har redan nämt att vi har tillbringat lååång tid i stallet idag, men det är ju lov, och det finns inget skönare att bara ta det lungt i stallet, att inte behöva stressa!

Nu ska jag se en film och sedan sova. Ha det bra!

/Hanna


















Lång dag i stallet..

Hallå!

Vi är som sagt två personer som har startat denna blogg. Hanna och jag, Linnea.
Jag är 16 år gammal och går i nian. Bor i sidsjön med min familj. Mitt största intresse är ridning och min lediga tid tillbringar jag i stallet. Hästen som jag äger heter Alice. Hon är ett sto på 6 år och är under utbildning. Alice är otroligt snäll och fin häst, men är också världens tjurigaste, precis som jag! Jag har haft henne i 1½ år och vi utvecklas för varje dag.

Vad har jag haft för mej idag då? Jo Hanna och jag åkte till stallet runt ett. Tog med oss hästarna till paddocken på Kungsnäs för att fota lite. Några bra bilder blev det iaf. Dom kommer upp på bloggen senare, så ha tålamod :)
Till en början kändes Alice stel och seg. Men sen jobbade jag lite volter, så då kändes hon helt okej.
Efter ridpasset fick dom sig en dusch.

Till sist tänkte jag nämna hur fin  bloggen har blivit. Hanna har gjort ett bra jobb. Hoppas ni som läser också tycker det.

Nu ska jag fixa lite med bilderna, puss.

/Linnea

Medilamb tunnel

Passar på och bloggar en gång till innan jag sussar.

Idag så var jag på kliniken med Dessy, vanlig vetrinärbesiktning, och hon gick igenom med glans. De enda anmärkningarna var vargtänder som ska plockas bort framöver, och några liggsår, som jag är fullt medveten om att hon har, då hon alltid ligger ner i boxen. Så jag är jättenöjd! Man blir alltid lite nervös inför vetrinärbesök, man vill att det ska gå galant!

Efter klinken var jag på Grafströms en sväng och köpte mig en sadelgjordstunnel, i fårskinn. Dessy har fått början till skav vid sadelgjorden och det kändes då som att en ny tunnel var dags att införskaffa. Märket på tunneln är Medilamb, som är ett mycket bra märke. Jag kommer självklart att berätta senare vad jag tycker om den, har inte använt den ännu. Men jag tror den blir kanon, då just Medilamb är ett fint märke. Priset på Grafströms var 415, helt okej:) Köpte dessutom lite hästgodis åt hästarna, man måste skämma bort dom ibland!

Nu ska jag ta ocg krypa ner i sängen och ladda inför stallet imorn. Sov gott och vi hörs imorn!♥

/ Hanna




Välkommen till Showriders!

Hej allihopa.

Första inlägget nu, har kämpat med bloggen ett tag, och äntligen börjar det se hyfsat ut.

Vi som kommer blogga här heter Hanna och Linnea, och vad bloggen kommer handla om är kanske ganska uppenbart, ridning, vårt största intresse.

Vi bor i Sundsvall och har varsitt ungsto. Jag, Hanna, har en 5 åring (2006) som heter Destiny, och Linnea har en 6 åring (2005) som heter Alice.

Vi kommer blogga flitigt om vår utbildning av hästarna, träning, produktutvärderingar, hissar och dissar, tips och mycket mer, och saker som självklart främst handlar om ridning! Även om man inte är ridintresserad ska vi göra bloggen rolig, så att alla ska kunna läsa:)

Första inlägget avklarat, en enkel början här på Showriders.blogg. Men stay put, fortsättningen följer snart. Puss så länge.

/ Hanna

RSS 2.0